vakantie in valkenburg
Wandelen & Fietsen : Wandelen
eerste | vorige 1 2 volgende | laatste

De omgeving van Maastricht en Valkenburg aan de Geul is misschien wel het mooiste stukje Nederland om te fietsen en te wandelen. Er zijn dan ook vele wandelroutes en fietsroutes beschikbaar in en rondom Maastricht. Hieronder vindt u een selectie wandelroutes en fietsroutes in en rondom Maastricht.

Stadswandeling Maastricht

Deze wandeling voert u door het oude Maastricht. U start in het Quartier Latin van Maastricht en via het prachtige Jekerkwartier komt u op de oude plekjes in het centrum. De wandeling is ongeveer 3 kilometer, de duur, dat hangt ervan af hoeveel u wilt zien.

 
Vesting Wandeling Maastricht

Maastricht was tot in de tweede helft van de vorige eeuw een vesting: zware muren en buitenverdedigingswerken moesten de stad beschermen tegen aanvallers. Deze wandeling van ongeveer anderhalf uur voert je langs de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren en langs enkele gebouwen met een militair verleden. 

 
Wandeling binnenstad Maastricht

Deze wandeling brengt u via het vrijthof, door de binnenstad naar het mooie Jekerkwartier en resten van de stadsomwalling. De wandeling is ongeveer 3 kilometer. geef u ogen goed de kost want er is veel moois te zien.

 
D'Artagnanwandeling

Wie kent niet het beroemde boek 'De Drie Musketiers' van Alexander Dumas? Een van de hoofdpersonen in dit boek, Charles Debatz-Castelmore, graaf d'Artagnan, is op 25 juni 1673 in Maastricht gesneuveld. Dit gebeurde tijdens de belegering van Maastricht door Lodewijk XIV, de zonnekoning. Deze wandeling voert u langs de plekken waar hij heeft gevochten en waar hij vermoedelijk is gestorven.

 
Ceramique wandeling

Ceramique, de nieuwe wijk in Maastricht. Maastricht bekend om zijn historisch verleden laat zich nu van een andere kant zien. Op korte tijd is hier een nieuwe wijk ontstaan. Vele architecten van naam hebben hier hun steentje aan bijgedragen, onder supervisie van rijksbouwmeester Jo Coenen. Niet iedereen is even enthousiast over de bouwwerken, daarom deze wandeling. Loop eens rond en vorm uw eigen mening. De wandeling is ongeveer 2,5 km maar er is zoveel te zien dat er geen tijdsindicatie gegeven wordt.

 
Maastricht Markant

Leuke korte stadswandeling door maastricht langs enkele markante stukjes Maastricht. Bekijk zeker even de graffity op het gebouw van Landbouwbelang tegenover het Bassin. Download in GPS formaat, Garmin, TomTom, Google Earth en GPXM formaat. 

Kaart

 
Wandeling door Maastricht

Centrum wandeling van 5.32 km door Maastricht en een goede eerste kennismaking met de stad. Download in GPS formaat, Garmin, TomTom, Google Earth en GPXM formaat. 

Kaart

 
St Pietersberg Maastricht

Wandeltocht over de Sint Pietersberg en langs de Duivelsgrot. Op deze wandeling kom je langs de verlaten ontginningsgroeves en kom je ook veel Mijlpalen tegen.  Download in GPS formaat, Garmin, TomTom, Google Earth en GPXM formaat. 

Kaart

 
Rondleiding Maastricht

Rondleiding Maastricht 4 km.  Download in GPS formaat, Garmin, TomTom, Google Earth en GPXM formaat. 

Kaart

 
Cultuur en natuur st Gerlach

Wandelroute
Kerken en kastelen, cultuur en natuur tussen St. Gerlach en Berg
Duur: ca. 3 uur

 
Cultuur en monumenten in Valkenburg

Wandelroute
Cultuur en monumenten in Valkenburg
Duur: ca. 2 uur

 
De tuinen en parken van Valkenburg

Wandelroute
De tuinen en parken van Valkenburg
Duur: ca. 3 uur

 
Vanaf het Geulpark naar het mergeldorp Sibbe

Wandelroute
Vanaf het Geulpark naar het mergeldorp Sibbe
Duur: ca. 2,5 a 3 uur

 
Hoogtewandeling rondom Valkenburg

Hoogtewandeling rondom het centrum van Valkenburg

 
Kerken en kastelen

Wandelroute
Kerken en kastelen tussen Valkenburg en Schin op Geul
Duur: ca. 3 uur

 
eerste | vorige 1 2 volgende | laatste
Website door Remy Ameling.com